Enkle måder at få et oversøisk beskæftigelsescertifikat i Dubai

Indholdsfortegnelse:

Enkle måder at få et oversøisk beskæftigelsescertifikat i Dubai
Enkle måder at få et oversøisk beskæftigelsescertifikat i Dubai

Video: Enkle måder at få et oversøisk beskæftigelsescertifikat i Dubai

Video: Enkle måder at få et oversøisk beskæftigelsescertifikat i Dubai
Video: Мой первый самодельный квадрик ЖУЖА ! Летает как пуля !!! 2024, Marts
Anonim

Hvis du er en filippinsk, der arbejder i udlandet, herunder i Dubai, vil du måske gerne tilbage til Filippinerne for at besøge din familie eller holde en ferie. Det er vigtigt, at du får et Overseas Employment Certificate (OEC), hvis du planlægger at vende tilbage til din beskæftigelse efter din rejse til Filippinerne. Dette certifikat skal fremvises på den internationale udgangshavn i Filippinerne på din vej tilbage til Dubai. OEC sikrer ikke kun, at alle oversøiske filippinske arbejdere (OFW'er) er korrekt dokumenteret og beskyttet, det fritager også indehaveren for at betale rejseskat eller lufthavnsterminalgebyret. Du kan nemt få din OEC i Dubai, før du vender tilbage til Filippinerne ved at præsentere et par formularer og dokumenter på konsulatets ambassade.

Trin

Del 1 af 2: Ansøgning online

Få et oversøisk beskæftigelsescertifikat i Dubai Trin 1
Få et oversøisk beskæftigelsescertifikat i Dubai Trin 1

Trin 1. Bestem, om du har brug for en OEC

Oversøiske filippinske arbejdere (OFW'er), også kaldet Balik Manggagawa (BM) -arbejdere, er filippinske arbejdere, der midlertidigt bor og er ansat i udlandet. Denne kategori omfatter alle husstandsarbejdere. Hver OFW har brug for en OEC.

  • Du kan være berettiget til en fritagelse, hvis du opfylder følgende kriterier: du vender tilbage til den samme arbejdsgiver eller arbejdsplads; og du har tidligere fået udstedt en OEC af Philippine Overseas Employment Administration (POEA).
  • Du kan ansøge om din fritagelse via BM Online Processing System, på samme måde som du ville ansøge om din OEC.
Få et oversøisk beskæftigelsescertifikat i Dubai Trin 2
Få et oversøisk beskæftigelsescertifikat i Dubai Trin 2

Trin 2. Book din flyrejse

Du skal bruge en returbillet for at ansøge om OEC eller en undtagelse. Din OEC er gyldig i 60 dage efter den er udstedt, så sørg for at dine flyvninger falder inden for denne tidsramme.

Få et oversøisk beskæftigelsescertifikat i Dubai Trin 3
Få et oversøisk beskæftigelsescertifikat i Dubai Trin 3

Trin 3. Registrer dig som ny bruger med BM Online Processing System

Hvis du ikke allerede har en konto, skal du gå til loginsiden i onlinesystemet. Under overskriften 'Ny bruger' skal du indtaste dit navn, fødselsdato, køn og personlige e -mail -adresse. Vælg et kodeord. Accepter servicevilkårene, og klik på 'Tilmeld mig.'

  • Gå til din e -mail -konto, og klik på bekræftelseslinket. Din konto er blevet bekræftet, og du kan nu logge ind som en allerede registreret bruger.
  • Sørg for at kigge i dine uønskede eller spam -mapper, hvis du ikke kan se din bekræftelses -e -mail i din indbakke.
Få et oversøisk beskæftigelsescertifikat i Dubai Trin 4
Få et oversøisk beskæftigelsescertifikat i Dubai Trin 4

Trin 4. Log ind på BM Online Processing System som 'Allerede registreret' bruger

Brug din e -mail -adresse og den adgangskode, du har oprettet, til at logge ind på din konto. Der vises en pop-up-boks, hvor du bliver bedt om at indtaste dit sidste udstedte OEC-nummer. Der er også en mulighed for at 'Klik her' for at oprette en aftale, hvis posten ikke findes, eller du har glemt dit sidste OEC -nummer.

Sørg for, at pop-up-blokkere er deaktiveret i din browser, når du bruger dette system

Få et oversøisk beskæftigelsescertifikat i Dubai Trin 5
Få et oversøisk beskæftigelsescertifikat i Dubai Trin 5

Trin 5. Indtast dit sidste OEC -nummer, hvis du tidligere har fået et

Udfyld dine flyoplysninger. Bekræft, at du vender tilbage til samme arbejdsgiver og jobsted. Systemet viser en bekræftelsesmeddelelse, der angiver, at du er fritaget for at få en OEC og betale behandlingsgebyret.

  • Gå til lufthavnen og tjek ind til dit fly som normalt. Medbring dit pas og et gyldigt arbejdsvisum eller en arbejdstilladelse, der viser din arbejdsgiver og din arbejdsplads. Hvis dit visum ikke angiver navnet på din arbejdsgiver, skal du fremvise en gyldig ansættelseskontrakt, ansættelsesattest, ansættelses -id eller ny lønseddel ved immigrationstælleren.
  • For at modtage din fritagelse for rejsebeskatning og fritagelse for terminalgebyrer, skal du medbringe en fotokopi eller et af disse beviser for oversøisk beskæftigelse og din flybillet med koden "LI International."
Få et oversøisk beskæftigelsescertifikat i Dubai Trin 6
Få et oversøisk beskæftigelsescertifikat i Dubai Trin 6

Trin 6. Tryk på ‘Klik her’ i stedet, hvis dette er din første OEC -applikation

Første gangs ansøgere vælger 'Klik her' for at få en aftale, når pop-up vises ved log-in. Udfyld tre online formularer for at oprette en aftale på ambassaden for at få din OEC. Disse tre formularer beder om henholdsvis dine personlige oplysninger, kontraktoplysninger og oplysninger om dine modtagere. Udfyld alle felter markeret med en stjerne.

  • Du skal indtaste dit pasnummer og dine visumoplysninger. Du skal også oplyse om virksomheden eller arbejdsgiveren, du arbejder for, din stilling og løn, kontraktens varighed og dine sidste afgangs- og ankomstdatoer til dit job.
  • Gem alle ændringer i en formular, inden du udfylder den næste. Du kan gå tilbage og redigere oplysningerne senere efter behov.
  • Systemet kræver et opdateret billede af dig, der viser dit fulde ansigt. Billedet må ikke overstige 1 MB. Det er lettest, hvis du bruger et pasbillede. Find en professionel til at tage billedet for dig eller tag dit eget mod en hvid baggrund.
Få et oversøisk beskæftigelsescertifikat i Dubai Trin 7
Få et oversøisk beskæftigelsescertifikat i Dubai Trin 7

Trin 7. Indtast dine flyoplysninger, og planlæg en aftale

Der vises et pop-up-vindue, der beder om dine flyoplysninger. Indtast det, og klik på næste. Vælg placeringen af din nærmeste ambassade, og vælg en aftaltid. Klik på 'Angiv aftale'.

  • En pop-up-kopi af udskriftsformularen, der bekræfter din aftale, vises. Udskriv denne formular og tag den med til din aftale. Hvis du ikke kan udskrive med det samme, skal du åbne formularen senere ved at klikke på fanen 'Mine transaktioner' i venstre side af din konto. Vælg 'Aftaler.' Find din aftale, og klik på knappen 'Udskriv form'.
  • I Dubai er ambassadeafdelingen det filippinske oversøiske arbejdskontor (POLO) på det filippinske konsulatkontor i Al Qusais 3 i Dubai.

Del 2 af 2: At gå til ambassaden

Få et oversøisk beskæftigelsescertifikat i Dubai Trin 8
Få et oversøisk beskæftigelsescertifikat i Dubai Trin 8

Trin 1. Udfyld de nødvendige formularer, før du går til din aftale

Udfyld medlemsformularen Overseas Workers Welfare Administration (OWWA), OEC Balik Manggagawa-formularen og Pag-ibig-formularen. Disse er tilgængelige på konsulatet, men det vil spare dig tid for at få dem afsluttet, når du ankommer.

Gå til POLO Dubai -webstedet for at finde links til disse formularer

Få et oversøisk beskæftigelsescertifikat i Dubai Trin 9
Få et oversøisk beskæftigelsescertifikat i Dubai Trin 9

Trin 2. Medbring den nødvendige dokumentation

Du har brug for en udskriftskopi af din online aftaleformular, dit pas, der er gyldigt i mindst 6 måneder, og din medarbejdervisum. Du har også brug for bevis på, at du vender tilbage til den samme arbejdsgiver samt din bekræftede flybillet tur -retur. Medbring originalerne og mindst 2 fotokopier af alle disse dokumenter.

  • Bevis for, at du vender tilbage til den samme arbejdsgiver, kan omfatte din ansættelseskontrakt, dit ansættelsesbevis, dit virksomheds -id eller en lønseddel.
  • Husstandsarbejderne skal også medbringe din originale immigrationskontrakt samt to fotokopier af den; en kopi af din sponsors pas; 2 fotokopier af dit opholdsvisum og 2 kopier af din sponsors opholdsvisum, hvis de ikke er lokale; en erklæring om din sponsors tilsagn; og et informationsblad om din sponsor.
Få et oversøisk beskæftigelsescertifikat i Dubai Trin 10
Få et oversøisk beskæftigelsescertifikat i Dubai Trin 10

Trin 3. Tag metroen og en taxa for at komme til ambassaden

Kør den røde linje til Emirate Station eller Rashidya Metro Station, og tag derfra en taxa. Prisen er omkring 20 Dirhams. Du kan også tage den grønne linje til Al Qusais metrostation og gå til konsulatet derfra. Turen er cirka 3 blokke.

Hvis du tager den grønne linje, og det er meget varmt udenfor, kan du overveje at tage en taxa de tre blokke fra metrostationen Al Qusais frem for at gå

Få et oversøisk beskæftigelsescertifikat i Dubai Trin 11
Få et oversøisk beskæftigelsescertifikat i Dubai Trin 11

Trin 4. Kom i kø for at vise dine dokumenter

Når du ankommer til ambassaden, skal du stå i kø for at bekræfte dine dokumenter og dobbelttjekke, at du har en aftale. Sid derefter og vent, indtil du bliver ringet op i en gruppe på 20-25 mennesker ad gangen.

Få et oversøisk beskæftigelsescertifikat i Dubai Trin 12
Få et oversøisk beskæftigelsescertifikat i Dubai Trin 12

Trin 5. Stil op med din gruppe i Tællere 1-3 for at betale dine gebyrer

I Counter 1 skal du betale dit Pag-ibig-gebyr. I Counter 2 skal du betale dit OWWA -medlemsgebyr. I skranke 3 skal du betale dit OEC -gebyr og fremvise din returbillet og originale pas.

På Counter 3 får du instruktioner til udskrivning af din OEC via BM Online Processing System

Få et oversøisk beskæftigelsescertifikat i Dubai Trin 13
Få et oversøisk beskæftigelsescertifikat i Dubai Trin 13

Trin 6. Ansøg om din OEC i lufthavnen, hvis du mangler tid i Dubai

På din vej tilbage til Dubai fra Filippinerne skal du gå til POEA -stationen i Manila Ninoy Aquino International Airport Terminal 3. Fremvis dit pas og din bekræftede billet. Udfyld Balik-Manggagawa-informationsarket. Betal OWWA-gebyret, PAG-IBIG-bidraget og gebyret for OEC-formularen. Efter at have modtaget din OEC, fortsæt med at tjekke ind på dit fly.

Anbefalede: