Sådan scorer du 5 på AP World History Exam: 8 trin

Indholdsfortegnelse:

Sådan scorer du 5 på AP World History Exam: 8 trin
Sådan scorer du 5 på AP World History Exam: 8 trin

Video: Sådan scorer du 5 på AP World History Exam: 8 trin

Video: Sådan scorer du 5 på AP World History Exam: 8 trin
Video: De 4 måder at tjene penge på 2024, Marts
Anonim

At klare sig godt på en AP -eksamen giver dig mulighed for at modtage college -kredit i gymnasiet. En 5 er den højeste karakter, du kan få på testen.

Trin

Score 5 på AP World History Exam Step 1
Score 5 på AP World History Exam Step 1

Trin 1. Tilmeld dig og begynd AP World History -kurset, der tilbydes af din skole

Hvis kurset ikke tilbydes, kan du stadig tage testen, det kræver bare meget mere indsats.

Score 5 på AP World History Exam Step 2
Score 5 på AP World History Exam Step 2

Trin 2. Bliv interesseret i emnet

Læs bøger om historiske figurer, tidsperioder osv. Selv at læse historiske fiktionsbøger hjælper! Sørg for at læse om alle områder, ikke kun europæisk eller amerikansk historie.

Score 5 på AP World History Exam Step 3
Score 5 på AP World History Exam Step 3

Trin 3. Gør det godt i klassen

Deltag så meget som muligt, og læg en virkelig indsats i alt dit arbejde. Tag notater, og vær omhyggelig med at fokusere på vigtige oplysninger- lærebøger kan indeholde overskydende information, der ikke hjælper dig på testen.

Score 5 på AP World History Exam Step 4
Score 5 på AP World History Exam Step 4

Trin 4. Øv dig i at skrive dokumentbaserede essayspørgsmål (DBQ'er), og vær opmærksom på den feedback, du får

Da du kun har 10 minutter til at læse dokumenterne og 40 minutter til at skrive dit svar, er det vigtigt at øve sig, så du kan skrive en DBQ inden for tidsfristen på 50 minutter.

Score 5 på AP World History Exam Step 5
Score 5 på AP World History Exam Step 5

Trin 5. Tilmeld dig testen

Nogle skoler registrerer dig automatisk, hvis du tager kurset. Hvis du ikke tager kurset, eller din skole ikke gør dette, skal du finde ud af, hvor og hvornår du skal tilmelde dig testen. Hvis du stadig ikke er sikker, skal du bede din rådgiver om hjælp.

Score 5 på AP World History Exam Step 6
Score 5 på AP World History Exam Step 6

Trin 6. Køb en AP World History studieguide hurtigst muligt, mindst en hel måned før testen

Læs det kapitel for kapitel, og tag kapitelquizzer. Hvis du finder problemerområder, skal du være særlig opmærksom på dem og læse dem op. Quiz dig selv efter hvert afsnit, og sørg for, at du forstår indholdet. Du behøver ikke rigtig at kende bestemte emner, så det er vigtigt at kende tidsperioder og regioner. Slå også historikguider og online hjælpekurser op som Crash Course World History af John Green.

Score 5 på AP World History Exam Step 7
Score 5 på AP World History Exam Step 7

Trin 7. Start med at tage øvelsestest, herunder essays

Tag så mange som muligt ved at samarbejde med dine venner og bruge deres anmeldelsesbøger. Til essays skal du bruge de tips, du får i anmeldelsebogen.

Score 5 på AP World History Exam Step 8
Score 5 på AP World History Exam Step 8

Trin 8. Gå ind og tag testen på den angivne dag (normalt i midten af maj)

Vær ikke nervøs, for det er virkelig let at rode op, hvis du er for angst, og ikke stresser eller propper. Du skal modtage dine testresultater inden juli.

Tips

  • Der er tre essays, du skal skrive: Det dokumentbaserede spørgsmål (DBQ), kontinuitet og ændring over tid (CCOT), og sammenligne og kontrastere. Hver af disse essays har et unikt karaktersystem, og hvis du ved det, kan du få point uden egentlig at vide noget. Dette gælder især for DBQ.
  • Vær ikke alt for bekymret, hvis du får 60 eller 70 procent på alle dine øvede multiple choice -spørgsmål. Du er måske vant til at få 100 procent i klassen, men AP -testspørgsmål er meget sværere. Også, hvis du får en 60 eller 70 procent, er du i området for at få en 5 stillbillede.
  • Slå op og husk Essay Rubrics, indtil du fuldt ud forstår kontinuitet og ændring over tid, DBQ og sammenligningsopgaver.
  • Se efter underliggende temaer i historien, og vær særlig opmærksom på dem hele året. Essayspørgsmålene er normalt formuleret omkring et af disse temaer.
  • Hvis du ikke har råd til en anmeldelsesbog, kan du prøve at købe en brugt eller låne en fra biblioteket. De er virkelig afgørende for succes på testen.
  • Prøv altid essays, selvom du næsten ikke aner noget om emnet. Klasserne vil gerne give dig point, så bare fyld et ton information op, der næsten er forbundet. BS-ing er din ven på denne test.
  • Princeton Review og Barron's er begge gode valg til din anmeldelsesbog. De har tester med god praksis og fortæller dig, hvordan du skriver essays. Sparknotes anbefales ikke, hvis du kun bruger den og bogen. Hvis du vælger at anmelde med Sparknotes, skal du også bruge et andet anmeldelsessted/en bog.
  • Hvis du absolut ikke ved noget om et af essays, kan du prøve at komme med en specialestilling og tænke på ting, du måske husker fra tidsperioden. At skrive et speciale kan give dig et punkt, når du virkelig slet ikke vidste noget!
  • Når du studerer, skal du være fortrolig med de 5 store perioder i historien: Fundationsperioden (8000 BCE-600 CE), Regional og Transregional Interactions periode (600-1450), Global Interactions periode (1450-1750), Industrial og Global Integration periode (1750-1900) og accelererende global forandrings-/omstillingsperiode (1900-nutid). At organisere det, du ved, i disse blokke, hjælper dig med at få styr på verdenshistorien og er en meget bedre måde at konceptualisere verdenshistorien end blot at huske fakta.

Advarsler

  • Aldrig proppe dagen eller weekenden før, da du umuligt kan huske det hele. I stedet skal du studere. Gennemgå det, du har læst med jævne mellemrum.
  • Stress ikke ud. Dette vil skade din præstation på testen, især under essays. Prøv at studere nok, så du er sikker på dine evner.
  • Ved altid, hvad du skriver om. Instruktørerne ved, når du finder på ting.

Anbefalede: